_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex 4e tijdens Moto73 Race of the Champions                                   27-09-2007    
 
In het weekend van 22 en 23 September werden op het TT-circuit van Assen de ‘’Race of the Champions’’ gehouden. Ieder jaar wordt het ONK-seizoen afgesloten op het circuit van Assen. Er stonden diverse raceklasses op de schema, namelijk de 125cc, 250cc, supermono, zijspannen, Supersport, Superstock 600 en de Dutch Superbikes.Ik kwam weer uit in de Superstock 600, die weer samen de race zouden gaan rijden met de Supersport 600. Voor mij is het overigens nog niet de laatste race van het seizoen, ik moet op 6 Oktober nog 2 races rijden tijdens de laatste cupraces van het jaar.

Zaterdagmorgen om 11.00 moest ik mijn eerste training rijden. Ik voelde me meteen erg comfortabel op de motor. Het rijden ging goed en kon gelijk snelle tijden draaien.
Ik reed tot mijn eigen verbazing een nieuw PR in de eerste vrije training.
Na 15 minuten kwam ik binnen om even iets te laten veranderen aan de motor.
Gelijk al met mijn eerste vrije ronde was ik weer sneller als ooit eerder dit seizoen.
Ik kon mijn tijd in de laatste rondes nog iets aanscherpen. Al met al was dik tevreden over de motor en hoe de training was verlopen. Met een tijd van 1.50.4 stond ik als 3e getraind,maar 0.05 seconde achter P2. Nigel Walraven stond op Pole-position met een tijd van 1.48.9.

Zaterdagmiddag was mijn 2 kwalificatietraining. We begonnen met een andere setting om nog meer snelheid te halen uit de motor. De weersomstandigheden waren ook dit keer erg goed te noemen. Ik zat de eerste rondes in druk verkeer en kon zo dus geen heel snelle tijden realiseren. Nadat ik mezelf wat ruimte had gegeven kon ik een paar vrije rondes draaien. Met nog 10 minuten te gaan kwam ik binnen om even wat te drinken en te overleggen, tot dusver kwam ik nog niet aan mijn tijd uit de eerste training. Daar zag ik dat Marcel problemen had met zijn motor, hij startte niet hoorde ik later. Met nog 8 minuten op de klok vervolgende ik mijn weg. Ik voelde dat ik nog sneller rond kon komen. In een echt heel snelle ronde met een klein foutje klokte ik een 1.50.25, daar was ik al heel blij mee. Toen ik aanremde voor de eerste bocht zag ik dat iemand zijn blok had opgeblazen en er olie op de baan lag. Nog een snellere rondetijd kon ik wel vergeten met zoveel olie op de baan…

Uiteindelijk als 4e getraind en een 21e positie samen met de supersport 600.
Daar was ik weer erg blij mee, aangezien ik dan links op de grid zou staan.

Zondagmiddag om 12.05 hadden we de Warming-up. Het was erg druk op de baan zodat er weinig ruimte was voor snelle tijden. Ik kon wel een beetje pushen, maar een snelle tijd lukte niet…

Zondagmiddag om 14.30 was het tijd voor de wedstrijd, de motor was rondom voorzien van vers rubber. Ik had een slechte start en verloor weer wat plekjes met de sprint naar de eerste bocht. Uiteindelijk kwam ik evengoed als 3e door de eerste ronde na wat inhaalakties. Helaas verloor ik weer wat plekjes, ik was niet snel genoeg de eerste rondes. Ik kon mezelf gelukkig recette en mijn tempo versnellen. Ik kon weer wat posities goedmaken en lag toen op een 4e plaats. Sveti (mijn grote concurrent om P4 in het kampioensschap) lag alweer op P3. Ik probeerde het gat niet groter laten worden en te verkleinen. Helaas, wat ik ook probeerde, maar P3 kon ik niet bijbenen in de wedstrijd. Uiteindelijk als 4e over de finish gekomen met een nieuw PR van 1.49.70, best tevreden mee.
Helaas ben ik nu wel mijn mooie 4e positie in het kampioenschap kwijtgeraakt aan Sveti Alexandrov. Hij staat nu met een minimaal verschil van 1 puntje voor mij.

De volgende en laatste races van het seizoen worden ook verreden op het circuit van Assen tijdens de Cupraces op 6 Oktober. Uiteraard gaan we ons weer goed voorbereiden op die wedstrijden,ik wil die 4e plaats in het kampioensschap weer terug hebben!!

Vriendelijke racegroetjes,
Alex Zuurbier