_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex niet op dreef tijdens Paasraces                                                     27-04-2008    
 
Vrijdagavond vertrok het team richting het TT-circuit van Assen om deel te nemen aan de uitgestelde paasraces. Zaterdag zouden er net zoals ‘’normaal’’ tijdens een ONK-weekend 2 kwalificatietrainingen zijn en dan zondag de warming-up en de wedstrijd.Na de valpartij die ik had in Hockenheim is de motor weer helemaal klaargemaakt voor de Paasraces. Ik merk dat ik zelf nog niet helemaal 100 procent fit ben na de valpartij. Ik had nog niet eerder gereden met me nieuwe motor op het circuit van Assen dus ik was erg benieuwd hoe het zal verlopen.

Met maarliefst 56 coureurs ging de Dutch Supersport zijn 1e kwalificatie in.
Voor de eerste training ben ik gewoon van start gegaan met de setting waar ik in Hockenheim de race mee reed. Het was weer heel erg wenen aan de hoge snelheid van het circuit van Assen. Het was net zoals in Hockenheim erg druk op de baan.
Ik kon nog niet echt mijn ritme vinden op de snelle motor. Uiteindelijk de 43e tijd gezet in de training,daar was ik toch niet helemaal tevreden mee.

Voor de tweede training iets andere setting geprobeerd. Ook nu was er net zoals tijdens de 1e training veel wind rond het circuit. De omstandigheden waren wel iets beter te noemen. Ik kon al snel mijn tijd verbeteren en voelde me al beter thuis op de R6 en het circuit. Ronde na ronde ging het beter.Ik ben tussentijds nog even naar binnen geweest om even te overleggen met mijn monteurs.Na een korte pitstop vervolgde ik mijn weg. Door wat langzamere coureurs kon ik mijn snelste tijd niet aanscherpen en moest ik genoegen nemen met een 1.52.5. Later zou blijken dat ik een 39e tijd had neergezet,voor mij een flinke teleurstelling!!

Nadat ik 2 trainingen heb gereden merk ik dat ik flink last van mijn valpartij heb opgelopen in Hockenheim.Ik ben nog erg voorzichtig met uitaccelereren en aanremmen. Het juiste ‘’gevoel’’ moet duidelijk nog terugkomen.

Zondagmorgen een korte warming-up van 8 minuten om de laatste puntjes op de i te zetten voor de wedstrijd.Ik kon al snel mijn tijd uit de kwalificatietraining halen en had een beter gevoel aangezien ik een 26e tijd had gezet.

Zondagmiddag was het wedstrijd tijd! Startende vanaf de 9e startrij begon ik mijn wedstrijd. Ik was erg goed van me plek en kan wat plaatsen goedmaken in de eerste ronde.Ik kon naar een groepje toe rijden die met elkaar in gevecht waren.Eenmaal aangekomen in het groepje had ik wat moeite om er voorbij te komen. Ook werd ik door diverse coureurs weer ingehaald.Ik had nog steeds niet het juiste ‘’gevoel’’ te pakken.Uiteindelijk ben ik als 27e over de finish gekomen net voor mijn broer Marcel! Ik ben ook na de wedstrijd erg teleurgesteld met het resultaat. Graag had ik het weekend een hoger tempo gereden,maar het mocht niet zo zijn…

Voor de volgende wedstrijd ga ik nog proberen om een dag te trainen om het juiste gevoel terug te krijgen.De volgende wedstrijd zal zijn op het stratencircuit van Eemshaven tijdens Hemelvaart.

Vriendelijke racegroetjes,
Alex Zuurbier

Dutch Supersport #4