_______________________________________________________________________   ____________________
  Cupwedstrijden Eemshaven afgelast ivm dramatisch ongeluk         26-05-2006    
 
Vrijdag 26 mei was mij alweer de 4e cuprace van het jaar. De wedstrijd zal verreden worden op het stratencircuit van Eemshaven. Ik had erg veel zin om weer te rijden met de motor die mij als maar meer beter begint te bevallen.

Om elf uur stond mijn eerste kwalificatie-training gepland. Ik begon de eerste paar ronden redelijk rustig om weer even aan de baan te wennen. Het voelde allemaal goed aan en ik begon al harder te gaan rijden. Het is een echt ’’stop and go’’ baantje,lange rechte stukken en korte bochten, dit betekent heel laat remmen en weer vroeg op het gas. De motor begon constant wheelies te maken uit de bochten, gelukkig had ik dit allemaal onder controle.
Na een ronde of 5 zag ik op mijn pitbord dat ik een 6e tijd had gezet, hier was ik erg tevreden mee, maar ik wist dat ik nog harder kon en ook moest.
De rondetijden gingen langzamerhand omlaag en uiteindelijk had ik als 8e getraind met een tijd van 1.39.05,hier was ik erg tevreden mee.

Echter de dag eindigde vroegtijdig op een afschuwelijke manier.
Tijdens de tweede kwalificatie training voor de klasse supercup 600 in de B groep gebeurde een fataal ongeluk. Hans Fijnhaar uit den Oever was wegens een defect aan de remmen op volle snelheid rechtdoor gegaan bij de eerste bocht na start finish.
De trainingen zijn eerst een tijd uitgesteld en na overleg met de wedstrijdleiding, de organisatie en de rijders is besloten om uit medeleven naar de familie, vrienden en kennissen van Hans Fijnhaar de verdere trainingen en wedstrijden af te lasten.
Ik wenst de familie, vrienden en kennissen van Hans Fijnhaar heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Wat weer een mooie racedag had moeten zijn eindigde in een zware kater!

Groetjes, Alex Zuurbier #16