_______________________________________________________________________   ____________________
  Assen 'Race of Champions'                                                                       24-09-2006    
 
In het weekend van 23 en 24 September was er voor mij weer een mooie racewedstrijd. De ‘Race of the Champions’ stond weer op de racekalender. Zaterdag stonden er twee kwalificatietrainingen op het schema en zondag zou er een warming-up en een wedstrijd zijn. De weersvoorspellingen waren erg goed voor het weekend dus ik had ook erg veel zin om te rijden. Eenmaal op Assen aangekomen bleek dat er een behoorlijk deelnemersveld was voor de Superstock 600. Er hadden zich diverse internationale rijders ingeschreven voor de wedstrijd.

Zaterdagochtend om 10.00 uur moest ik mijn eerste kwalificatietraining rijden. Het weer was erg goed te noemen en de baan lag er ook goed bij. Kortom, ideale omstandigheden om eens flink hard rond te gaan! Ik had dit keer wat last om in mijn ritme te komen, maar na een paar rondes schoten de rondetijden naar beneden. Ik kon uiteindelijk terugkijken op een redelijk goed verlopen 1e training met een snelste tijd van 1.49.6. Ik stond met deze tijd als een 8e getraind. Niet verkeerd, maar ik
merkte dat er meer in had gezeten.

Tussen de eerste en tweede training hebben we de veringafstelling weer behoorlijk omgegooid om te zorgen dat we meer snelheid uit de motor konden halen.

De tweede training was in de middag. Het weer was iets minder dan tijdens de eerste training maar de omstandigheden waren nog steeds goed. Ik was erg gemotiveerd om een goede kwalificatie te rijden en de vering te testen. Ik merkte meteen verschil aan de motor en dit voelde ook goed aan. Helaas zat ik wat in druk verkeer zodat ik niet echt hard rond kon gaan. Nadat ik een gaatje had laten vallen kon ik paar rondes goed aanzetten. Wederom schoot de rondetijd omlaag en steeg ik op de ranglijst.
Halverwege te training stond ik al als 7e getraind. Ik zat in een zeer snelle ronde, toen ik merkte dat de motor minder goed begon te lopen. Ik heb de motor zo snel mogelijk veilig naast de baan. Ik realiseerde me dat het einde oefening voor mij was.
Er kwam een raar geluid uit het motorblok...

Ik heb na de training samen met mijn vader nog eens goed naar de motor gekeken, maar een oplossing konden we niet vinden. Er zat niets anders op dan de spullen in te pakken en huiswaarts te keren. Echt onwijs balen voor ons natuurlijk, ik was erg
gebrand op een goed resultaat en dan val je uit met mechanische pech...

Na een lange rit waren we thuis aangekomen en hebben we de spullen weer uitgeladen. Daar stond motordokter/broer Marcel al klaar om de Suzuki uit elkaar te halen. Na een flinke sleutelpartij bleek dat er een klep was losgelopen uit de cilinderkop. De schade viel gelukkig mee (kon veel erger), maar het geeft een raar gevoel natuurlijk.

Er moet een hoop werk verzet worden om de motor klaar te maken voor de laatste race van het jaar die vereden wordt op 7 Oktober.

Vriendelijke racegroetjes, Alex Zuurbier #16