_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex pakt dubbele punten in Eemshaven                                              23-05-2007    
 
Na de cuprace van vrijdag was het nu tijd geworden voor het ONK-weekend.
Zaterdag stonden er 2 kwalificatietrainingen van 30 minuten op de
agenda, zondag een warming-up en een wedstrijd van 15 rondes!De eerste training zijn we gewoon weer van start gegaan met de afstelling
van de dag ervoor, puur om weer een beetje in het ritme te komen. Ik reed al
heel snel onder me snelste ronde uit de wedstrijd, dit gaf uiteraard een goed
gevoel. Het was een vrij lange training en aangezien de temperatuur behoorlijk hoog was het flink werken op de motor. Het harde werken werd beloond. Met een tijd van 1.37.9 stond ik namelijk als 4e getraind.

Marcel had ook flink zijn best gedaan. Hij stond namelijk als 7e met een tijd
van 1.39.2!! Na de training ben ik samen met Marcel langs de baan gaan kijken voor de training van de Supersport 600. Daar hadden we met Johan van WP-Suspension
afgesproken, hij wou ons nog wat bruikbare tips geven om nog harder rond te
gaan.

Voor de tweede training hebben we motor voorzien van nieuwe remblokken. Door
het harde remmen op dit circuit slijten de remmen natuurlijk extra hard! De eerste rondes me remblokken inremmen en daarna weer flink aan de bak. Wederom ging het rijden erg lekker. Ik merk dat ik me al beter thuis voel op de Suzuki. De afstelling van de vering staat gewoon erg goed en hij laat zich makkelijk door de bochten sturen.
Na een paar rondes kwam er een snelle coureur mij voorbij. Het bleek om Nigel
Walravente gaan. Hij seinde dat ik vlak achter hem moest gaan rijden. Ik kon flink profiteren van zijn slipstream en reed gelijk 0.6 seconde van mijn rijd af! Na een paar rondes besloot ik om naar binnen te gaan. Even weer beetje op adem komen en een paar flinke slokken water. Gelijk nog wat kleine wijzigingen gedaan aan de voorkant van de motor. Helaas had ik behoorlijk wat problemen om gelijk weer hard in de rondte te gaan. Ik kon mijn draai niet zo heel goed vinden. Uiteindelijk in de laatste 2 rondes weer een flink tempo kunnen rijden. Met een tijd van 1.37.1 stond ik op een 5e plaats. Een mooie positie voor de wedstrijd, want ik stond namelijk op de 2e startrij. Marcel wend ook al beter aan zijn motor en reed ook heel snelle training, hij stond een startrij achter mij op de 7e plaats.

Zondagmorgen om 10.20 was het tijd voor de Warming-up. Het is een eigenlijk
een vrije training voor ‘’fine-tuning’’ van de afstelling voor de wedstrijd. Ik reed samen met Marcel de baan op om samen de training te rijden. Het ging erg goed, we konden samen een lekker tempo zetten!! Marcel P5 en ikzelf P3, wat was een goed gevoel voor het team!

Zondagmiddag was het om 13.30 tijd voor de wedstrijd. De motor was rondom op
vers rubber gezet, aangezien het een lange wedstrijd zou worden. Ik had dit keer een slechte start en verloor erg veel voor de eerste bocht. Met het aanremmen kon ik wel wat plaatsen goed maken, maar ik zat ook gelijk klem tussen wat andere coureurs in. Ik verloor behoorlijk de aansluiting met de coureurs voor me. Ik kon er weer snel naar toe remmen bij de volgende bocht. Daar zag ik dat snelstarter Marcel zich verremde en rechtdoor ging in bij eerste chicane. Nadat Ulli Pinedo zich zelf uitschakelde met een flinke valparty kwam ik het eerste ronde als 6e door. Ik kon in het begin het gat met de coureurs voor mij makkelijk dicht rijden. Toen ik Marco Smoes eenmaal had ingehaald zette ik flink aan om naar Virgillio Bloemhard toe te rijden die op P4 rond reed. Helaas kon ik het gat niet dicht rijden en Marco Smoes had besloten om mij weer terug te pakken. Het beloofde een mooi gevecht te worden, want ik haalde Marco zo snel mogelijk weer in. Nadat hij mij weer had ingehaald moest ik die strijd opgeven. Ik had de grootste moeite om in het achterwiel van zijn Kawasaki te blijven. Ik bleef flink aanzetten, maar zag dat P5 en P4 voor mij niet meer haalbaar waren…

Uiteindelijk als 6e over de finish gekomen, voor mij een kleine teleurstelling op dat moment, omdat ik graag wat meer voorin had gezeten. Marcel had een zeer puike race gereden, hij had achter mij een knappe 7e plaats weten te bemachtigen!

Team Zuurbier kan terugkijken op een paar heel goed verlopen racedagen.
Door het goede samenwerken komen we steeds meer voorin, getuigen de
progressie dit seizoen!!

De eerstvolgende race zal zijn tijdens het IDM op Assen op 2 en 3 Juni.
‘’Team Zuurbier’’ hoopt weer zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Vriendelijke Racegroetjes,
Alex Zuurbier
ONK Superstock 600 #9