_______________________________________________________________________   ____________________
  Supersport 600 hengelo                                                                             23-05-2006    
 
Na een kleine rustperiode heb ik afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijd voor het ONK Supersport 600.De wedstrijd werd verreden op het stratencircuit van Hengelo. Dit was voor mij weer een nieuwe uitdaging aangezien ik nog nooit op dat circuit had gereden.

Zaterdag stonden er voor mij 1 ‘’vrije’’ training en 2 ’’kwalificatie’’ trainingen op het schema.Het weer was ver van ideale voor mij.De regen kwam namelijk met bakken naar beneden,de hele dag door…

De eerste training maar gebruikt om de baan een beetje te leren kennen.Het circuit is zoals gezegd een stratencircuit.Dat is heel anders rijden als op een permanent circuit. Er staan gewoon dikke bomen langs de rechte stukken en er zijn geen cerb-stones in de bochten.In combinatie met de heftige regen heb ik het dus rustig aan gedaan.

De tweede training was het net zo nat als in de eerste training.Ik ben verder gegaan waar ik de eerste training mee gestopt was en dat was de baan leren kennen.Later in deze training werd het wat droger.ik begon de baan al beter te leren kennen en kreeg echt plezier in de baan.Ik ging me focussen op de coureur voor mij zodat ik en richtpunt had.hierdoor schoten de tijden naar beneden.Uiteindelijk kwalificeerde ik me als 19e met een tijd van 2.07.8.Hier was ik echt tevreden mee.

De derde training was pas laat in de middag,ondertussen was het alleen maar harder gaan regenen.Ik besloot om evengoed te gaan rijden.Dit puur om de baan te leren kennen en de motor beter aan te voelen in de regen.Ik vermaakte me al meer en de regen gaf me een goed gevoel.Uiteindelijk niet mijn tijd uit de tweede training verbeterd(net zoals iedereen),zodat ik zondag als 19e (van de 28 coureurs) van start mocht gaan.

Zaterdagavond is de motor helemaal uit elkaar gehaald door mijn vader en Raymond (=was mijn tweede monteur voor dat weekend).De motor zat onder een prut en modder.Het rennerskwartier was ondertussen namelijk ook al 1 grote modderpoel geworden.

Zaterdagavond bleef het weer slecht met veel windstoten.Door al deze windstoten was het dak van onze party-tent kapot gewaaid.Hier kwamen we midden in de nacht achter. Er zat niets anders op dan de tent helemaal af te breken en de spullen bij mede-coureurs onder te brengen.Ik heb een mede-coureurs uit zijn slaap gehaald en gevraagd of ik mijn spullen bij hem in de tent kon zetten,dit mocht gelukkig.

Na een korte nachtrust had ik besloten om de warming-up niet te gaan rijden.

De wedstrijd stond middags gepland.Het was ondertussen veel beter weer als zaterdag. De droogweer wielen waren onder de motor gemonteerd ,want de baan was helemaal droog.Er was ondertussen ook al aardig wat publiek gekomen.Dit was natuurlijk extra gaaf voor mij als coureur.De wedstrijd zou verreden worden over 16 rondes. Ik had zowaar een hele goede start en de eerste bocht kwam ik ook erg goed doorheen zodat ik weer wat plekjes won.Het was wel erg dringen de eerste ronde.Dit had weer tot gevolg dat er diverse valpartijen waren.Iedereen reed zo ongelofelijk agressief,het leek wel alsof het een sprint was van 1 ronde….ik kon nog maar net iemand ontwijken. Ik kwam uiteindelijk als 13e door de eerste ronde.Halverwege de tweede ronde werd race ook stil gelegd doordat er een motor gevaarlijk op de baan lag.Dit vond ik erg jammer omdat ik ondertussen alweer 10e lag….(dit alleen maar door valpartijen van andere rijders) Er volgende na een kleine pauze een herstart voor een wedstrijd van 10 rondes. Ik had dit keer een matige start en verloor wat plekken.Dit keer beleven er meer coureurs op de motor zitten.Ik heb uiteindelijk een leuke race gereden,met leuke inhaalacties. En ben ook weer als 19e gefinisht. Ik had nog wel wat meer plekken naar voren kunnen zitten,maar ik maakte daarvoor teveel ‘’foutjes’’. Al met al redelijk tevreden met de race,maar ik miste absoluut de ervaring op dat circuit om met droog weer echt hard te gaan.

Het is voor mij weer een mooie weekend geweest waar weer een hoop ervaring is opgedaan.Dit is absoluut een goede training geweest voor aankomend weekend.
Dan ga ik namelijk weer van start in mijn ‘’eigen’’ klasse.
De wedstrijd zal wederom verreden worden op een stratencircuit,namelijk die van Eemshaven.Vorig jaar ging het daar boven verwachting erg goed met een 9e plaats in de uitslag.Ik ben erg benieuwd hoe het gaat verlopen en heb er ook erg veel zin in.
Hoe dit afloopt lees je weer zo snel mogelijk.

Vriendelijk racegroetjes, Alex Zuurbier