_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex behaald mooie 7e plaats tijdens KNMV-cuprace                         22-07-2006    
 
Zaterdag 22 Juli was voor mij alweer de 7e wedstrijd van het seizoen.
De dag zou bestaan uit 2 kwalificatietrainingen en 1 wedstrijd. Het beloofde dus een drukke en ook zeer hete dag te gaan worden.

Voorafgaand aan de eerste training hadden we de afstelling van de vering iets veranderd,om de bandenslijtage(en dan met name aan de voorkant)te verminderen.
De eerste training ging om 09.46 van start en werd gebruikt om de nieuwe afstelling te testen. De rondetijden begonnen rond de 1.54 en daalde ook al snel naar de 1.51.Ik kan toch goed merken dat ik de baan en de motor al beter onder de knie krijg. Verder verliep de training vrij rommelig omdat er veel langzamer verkeer rond reed van een andere klasse. Toch kon ik evengoed tevreden zijn met een 8e tijd.

Na de eerste training hebben we overlegt met de man van HK-Suspension wat te doen met vering van de motor, het bleek iets beter te zijn maar het probleem was nog niet opgelost. Ook nu hebben we het een en ander veranderd om te proberen.
Toen de tweede training gereden moest worden was de temperatuur al aardig opgelopen. Ik reed met een goed gevoel mijn rondes maar echt hele snelle tijden zaten er niet in. De andere coureurs bleken hier later ook last van te hebben gehad. Uiteindelijk toch nog een 1.51.0 gereden,goed voor een 8e tijd. Het lijkt wel of ik dit seizoen een abonnement heb op de 8e trainingstijd…

Om 15.33 was het wedstrijdtijd voor mij. De motor was weer voorzien van vers rubber om het achterwiel om het maximale uit de race te kunnen halen.
Met mijn 8e trainingstijd stond ik mooi aan de binnenkant op de tweede startrij. Ik was er uiteraard gebrand op om nu wel goed weg te komen met de start. Het ligt ging uit en ik kwam dit keer goed van mijn plek,de sprint naar de eerste bocht verloor ik wel iets,maar ik dook ongeveer als 10e de eerste bocht in. Het was weer aardig druk in de eerste bochten. Ik kwam het eerste rondje als 10 door en zat vlak achter nummer 8 en 9 aan. Ik wou er zo snel mogelijk voorbij om aansluiting te houden met een groepje wat streed om plaats 4 t/m 7. Ik rook mijn kans in het bochtige gedeelte van het circuit en haalde mijn 2 voorgangers in. Toen moest ik echt alles op alles zetten om naar het groepje voor mij te rijden .Ik reed een zeer hoog tempo en verbeterde gelijk mijn bestaande PR. Helaas was dit niet genoeg om bij het groepje te komen. Ondertussen maakte een coureur uit het groepje voor me een fout en die haalde ik gemakkelijk in. Toen werd ik ingehaald door een andere coureur,die overigens ook op een Suzuki rijdt. Ik hoopte dat we samen naar het groepje zouden rijden. Ik kon hem(Wesley van Nieuwehuizen) goed volgen maar hij verremde zich aan het einde van de veenslang, ik zag dat en voor ik wist ging ik ook rechtdoor… Gelukkig lag er asfalt en geen grindbak buiten de baan zodat ik mijn weg weer kon vervolgen,wel had ik Wesley ingehaald door dat hij niet snel genoeg op de baan terug kwam. Ik kon uiteindelijk redelijk veilig mijn wedstrijd uitrijden en wist dus uiteindelijk 7e te worden. Hier ben ik uiteraard erg blij mee,want dit levert weer veel punten op voor het kampioenschap. Uiteindelijk in de vijfde van de 10 rondes mijn PR aangescherpt naar 1.49.56,eindelijk onder die 1.50...

Over twee weken is mijn volgende wedstrijd voor het kampioenschap. In de tussentijd gaan we ons nog meer verdiepen in verbeteren van de vering op zo nog meer snelheid uit de motor te halen. Ik heb er nu al zin in en kan iet wachten tot 5 en 6 augustus.

Vriendelijke racegroetjes,Alex Zuurbier #16