_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex zeer tevreden met zijn 7e plaats in Assen                                    22-04-2006    
 
Zaterdag 22 april was de dag van de 3e wedstrijd van het seizoen.
Amper 4 dagen terug uit de Nurburgring vertrokken we met een geleende bus naar het TT-circuit van Assen. Het beloofde een mooie dag te worden aangezien er goed weer was voorspeld.

De 1e kwalificatie training was voor mij rond elf uur. Ik had 2 weken geleden al op het vernieuwde circuit getraind dus ik kon de baan al wel goed. Ik begon de training gelijk goed door een lekker tempo te zetten. De motor voelde erg goed aan en na 4 rondes reed ik al onder mijn persoonlijk record!! Ik had de aansluiting gevonden bij een paar snelle jongens uit mijn groep (Nigel Walraven en Billie Theunissen) zodat ik me lekker bij hun kon optrekken. Uiteindelijk had ik als 8e getraind,met een rondetijd van 1.52.1. Ruim 3 seconde sneller als mijn oude PR.

Voor de 2e kwalificatietraining hadden we de afstelling van het rijwielgedeelte iets verandert. De training begon al erg goed en ik zat al snel aan me tijd van de 1e training. Door druk verkeer was het wel erg moeilijk om een goede tijd op de klokken te zetten.
Ik zag na een snelle ronde op mijn pitbord staan dat ik een ronde had gezet van 1.51.4 en op de 6e positie lag. Dit deed mij erg goed, maar wist ook dat ik nog harder moest rondgaan om deze startpositie vast te houden. Ik probeerde het laatste rondje nog iets sneller te gaan maar halverwege de ronde kwam ik weer in druk verkeer. Ik was afgezakt naar de 8e plaats. Toch was ik was erg blij dat ik me op de 2e startrij had gekwalificeerd.

Voor de wedstrijd hadden we motor voorzien van vers rubber zodat we het maximale uit de wedstrijd konden halen. Ik stond zoals eerder gezegd op de 2e startrij. Dat is een heel goed uitgangspositie voor de wedstrijd. Ik wou echt heel graag een goede start maken. Het licht ging op rood en het duurde heel lang voordat het licht uit ging. Ik rolde voordat het licht uitging al een stukje naar voren en toen was ik bang dat ik een valse start zou maken. Het licht ging uiteindelijk uit en ik ging van mijn plek. Ik verloor helaas weer heel wat plekken met de start…. Ik kon dit gelukkig weer goed maken in de 1e ronde. Ik kwam de 1e ronde als 11e door. Wederom voelde de motor weer erg goed aan en merkte ik dat ik sneller was als de coureur voor me. Na diverse pogingen had ik hem uiteindelijk ingehaald en kon ik echt helemaal voluit gaan. Ik reed een paar erg goede rondes achter elkaar en had aansluiting bij een groepje. Ik reed zelfs nog sneller als in de training en reed uiteindelijk zelfs een 1.50.1 !! Na diverse positiewisselingen werd ik uiteindelijk als 8e afgevlagd. Later zou blijken dat er iemand wel een echt valse start had gemaakt. Deze coureur (Nigel Walraven) werd teruggezet in de uitslag. Ik ben uiteindelijk 7e geworden dus. Ik ben hier uiteraard erg tevreden mee.

Nadat ik 3 weekenden achter elkaar op het circuit ben geweest is het nu tijd voor kleine rustpauze.De eerste wedstrijd die volgt zal zijn op het stratencircuit van Eemshaven op 26 Mei. In de tussentijd gaan we proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende wedstrijden.


Groetjes, Alex Zuurbier #16