_______________________________________________________________________   ____________________
  Alex Zuurbier tevreden met twee keer 8e plaats                                 18-06-2006    
 
Afgelopen weekend was het weer zover.Voor mij stonden de 4e en 5e wedstrijd van het seizoen op de wedstrijdkalender. De wedstrijd werd verreden op het schitterende circuit van Oschersleben.

Vrijdag waren er alleen maar ‘’vrije’’ trainingen. Dit was voor mij weer een mooie gelegenheid om het circuit weer goed te leren kennen. Er stonden in totaal 5 trainingen van 20 minuten op het schema. Het beloofde dus een drukke dag te worden! Mijn trainingen op vrijdag werden allemaal gereden tezamen met de ONK Supersport 600,dit is de absoluut snelste klasse in Nederland. Er reden dus vele toppers op de baan!

De eerste training heb ik laten schieten aangezien het nogal vroeg was (8.20) en het regende nogal.Ik wou geen extra risico’s voor het drukke race weekend.
We hadden onder de motor ‘’gebruikte’’ banden gemonteerd dit omdat de rondetijden er toch niet toe doen met een ‘’vrije’’ training.

De tweede training ben ik wel gaan rijden omdat het ondertussen al heerlijk weer werd. Het ging vanaf het eerste moment al erg lekker en reed goed mijn rondes.Ik merkte wel dat de motor nog niet helemaal goed stond afgesteld voor het circuit.
De verdere trainingen verliepen allemaal ook erg goed zonder noemenswaardige dingen. Na diverse verschillende veranderingen aan de motor was ik met een rondetijd van 1.38.0 best tevreden.

S avonds zijn we met een hele club mensen wezen barbecuen in een pitbox tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Ivoorkust.Het was erg gezellig en hebben lekker gegeten met z’n alleen.Uiteraard weer op tijd naar bed,aangezien er zaterdag 2 ‘’kwalificatietrainingen’’ op het tijdschema stonden.

Zaterdagochtend om 11.00 was het mijn eerste kwalificatietraining.We hadden nog het een en ander veranderd aan de motor en dit pakte goed uit.Na 25 minuten trainen had ik een tijd gezet van 1.37.1 en stond daarmee op de 8e plaats getraind.hier was ik opzicht wel redelijk tevreden mee.

Zaterdagmiddag was de tweede kwalificatietraining.ik had goede moed om een snelle tijd op de klokken te zetten aangezien er een nieuwe achterband was gemonteerd.Ik zat gelijk goed op snelheid en evenaarde al snel mijn eerder gereden rondetijden.Het lukte mij helaas niet om veel harder te rijden.Mijn doel was toch wel om een lage 1.36 te rijden.
Met een tijd van 1.36.9 was ik afgezakt naar een 10e startplaats.

Zondag was de wedstrijddag,er stonden 2 wedstrijden op het schema. De eerste wedstrijd was rond 11.00.Ik was erg gespannen voor de race,dit omdat ik heel graag goed wou presteren.Mijn start was helaas weer matig en verloor wat plekken met de sprint naar de eerste bocht.Net zoals altijd win ik die verloren plekken weer terug in de eerste bochten,gelukkig maar…
Ik kwam de eerste ronde als 9e door en zat vlak achter nummer 8.Na twee rondes werd ik ingehaald en lag ik dus weer 10e.Toen vond ik het welletjes en haalde ik mijn voorganger in.Door een valpartij van een coureur voor mij schoof ik weer een plekje op.Ik heb uiteindelijk een redelijk eenzame race gereden en was ook niet tevreden met het wedstrijdverloop.Door mijn slechte start miste ik de aansluiting die ik graag wil hebben met de groep die streed om de 4e plaats.Uiteindelijk wel 8e geworden en mijn rondetijd iets scherper gezet naar een 1.36.4

In de middag was mijn tweede wedstrijd van de dag.Ik had weer een matige start en verloor weer wat plekken.Die verloren plekken kon ik weer goed maken in de eerste paar rondes.Toen ik eenmaal weer op de 9e plaats reed was er een flink gat met de coureurs voor mij die streden om de 4 plaats.Ik zette een paar rondes flink aan en reed ‘’’langzaam’’ naar die groep toe.Ik was flink aan het pushen en dat was goed te merken aan de grip van de achterband die langzamerhand minder werd.Ik kon uiteindelijk 2 rondes voor het eind bij nummer 7 in zijn achterwiel komen.Helaas kreeg ik het niet voor elkaar om er ook voorbij te gaan,ik wou immers niet teveel wagen met het risico’s dat we samen zouden crashen en geen punten zouden hebben.Met de 8e plaats was ik toen wel tevreden.

Over het hele weekend gezien kan ik best tevreden zijn met 2 keer een 8e plaats.Dit levert namelijk veel punten op voor het kampioenschap. Na de 5 wedstrijden heb ik 41 punten bij elkaar weten te rijden en sta ik gemiddeld samen met Billy Theunissen op een 7e plaats in het kampioenschap.

De eerstvolgende wedstrijd staat voor 8/9 Juli gepland op het welbekende TT-Circuit van Assen.

Vriendelijke racegroetjes, Alex Zuurbier