_______________________________________________________________________   ____________________
  Goed weekend eindigt met crash                                                            12-05-2008    
 
Zaterdag zouden er 2 trainingen van 30 minuten verreden worden en zondag de warming-up en 1 wedstrijd van 16 rondes. Vanwege het hoge aantal inschrijvers voor de wedstrijd(46 coureurs), had de organisatie besloten om de Supersport in 2 groepen te laten trainen. Ik moest samen met Marcel in de B-groep starten aangezien wij dit seizoen nog geen ONK-punten hebben gehaald.Voorafgaand aan het raceweekend hadden we de setting van de motor al flink aangepast aan het karakter van het circuit, Eemshaven is vooral een ''Stop and Go" baantje. Ik zat lekker in mijn vel en kon gelijk al een goed tempo rijden, ronde na ronde kon ik mijn tijd verbeteren. Naarmate de snelheid omhoog ging kreeg ik wel meer problemen met de motor.De vering stond nog niet helemaal goed afgesteld.
Na een kleine wijziging aan de vering tijdens een pitstop vervolgde ik mijn weg.
Ik kon nog iets meer aanzetten en mijn tijd verbeteren.
Uiteindelijk stond ik als 26e getraind met een rondetijd van 1.37.8

Voor de 2e kwalificatietraining hebben we voorvorksetting flink aangepast om het probleem met het aanremmen van de bochten op te lossen.
Ik had met Marcel afgesproken om samen te starten in te training om elkaar te helpen naar een snellere rondetijd. Ik reed een paar rondes achter Marcel aan kon hem door een foutje van hem gelijk passeren.Toen had ik redelijk vrijbaan en kon ik mijn rondetijd scherper zetten.Ik reed al snel constant in de 1.36.
Uiteindelijk een goed gevoel met motor gevonden en met een snelste rondetijd van 1.36.1 was ik dan ook best wel tevreden, ik stond hiermee als 22e gekwalificeerd. Marcel was ook goed bezig en reed een fractie langzamer naar P26.

Marcel en ik hadden ons allebei gekwalificeerd voor de wedstrijd waar totaal 32 coureurs aan mochten starten, voor de 14 coureurs die zich niet gekwalificeerd hadden werd een runner-up wedstrijd georganiseerd aan het einde van de wedstrijddag, hulde voor de organisatie!!! De onderlinge verschillen zijn echt heel klein in deze klasse, als ik 1 seconde harder had gereden in de training had ik 15 plaatsen meer naar voren gestaan! Zaterdagavond hebben we met het hele ''team'''lekker gebarbecued en genoten van het mooie weer in Eemshaven.
Zondagmorgen was een korte warming-up om te zien of de motor en coureur klaar waren voor de wedstrijd. Ik zat zeker goed in vel, want ik reed gelijk al een lekker tempo. Vooral de manier waarop ik het tempo reed gaf me een goed gevoel, want met zonder al teveel moeite stond ik op P18, kortom een goed gevoel voor de wedstrijd!

Zondagmiddag was er dan de wedstrijd.
Ik wist dat ik een heel goede start moest maken, om te zorgen dat ik een goede wedstrijd zou rijden. Ik was redelijk goed van mijn plek maar won vooral plekken met het aanremmen van de eerste bocht.Helaas was er na een halve ronde al een ''rondevlag-situatie'', omdat Roy Duyst hard onderuit was gegaan. De wedstrijd werd dus stil gelegd en er zou een herstart komen. Ik was redelijk goed van mijn plek en kon mijn positie vasthouden de eerste ronde. Ik zat achter Ronnie Sterken aan de eerste ronde en het veld zat uiteraard nog dicht op elkaar.
Helaas ging het met aanremmen van een bocht tijdens de 2e ronde fout voor mij.
Een coureur achter mij miste kompleet zijn rempunt en knalde tegen mij aan!!
Ik kon geen kant op en ik mijn val nam ik ook nog eens Ronnie Sterken meež
Resultaat was dat ik na 1 ronde al klaar was met mijn wedstrijd aangezien mijn motor te zwaar beschadigt was om verantwoordelijk mee door te rijden.
Ik had er uiteraard stevig de balen van aangezien ik super gebrand was op een goed resultaat, helaas liep het zo af. Positieve is dat ik gelukkig geen blessure heb overgehouden aan de crash,zodat ik er de volgende wedstrijd gewoon weer bij zal zijn.

Ik hoop dat ik de volgende wedstrijd wat meer geluk heb, zodat ik een goed resultaat kan neerzetten. Volgende wedstrijd zal zijn tijdens het pinksterweekend op het stratencircuit van Oss. Zondag zijn er 2 kwalificatietrainingen en maandag is er een wedstrijd. Het circuit is nieuw voor mij, maar ik ga er met goed gevoel naartoe.

Vriendelijke racegroetjes,
Alex Zuurbier

Dutch Supersport #4