_______________________________________________________________________   ____________________
  Zwaar bevochten 13e plaats te Assen                                                    11-07-2006    
 
Afgelopen weekend was voor mij alweer de 6e wedstrijd van het seizoen.
De wedstrijd werd vereden op het welbekende circuit van Assen.

Eenmaal aangekomen op het circuit van Assen bleek dat er een behoorlijk deelnemersveld was voor de Superstock 600. Er hadden zich diverse internationale coureurs ingeschreven voor de wedstrijd en die bleken ook behoorlijk snel te zijn…

Er stonden 30 coureurs klaar voor de eerste training die zaterdagochtend begon om 10.00. Ikzelf had het een en ander aan de motor aangepast t.o.v. de vorige keer dat ik op Assen reed. Ik was natuurlijk erg benieuwd of dit goed zou uitpakken. Ik zat eigenlijk meteen al in een goed ritme en haalde diverse coureurs in. Ik reed al snel tijden die dicht bij PR lagen. Ik zag op mijn pitbord dat ik op dat moment 5e lag en dat deed me uiteraard goed. Na nog een paar snelle rondes kon ik mijn 5e plaats vasthouden. Eenmaal teruggekomen in de pits drong pas echt tot me door dat ik echt onwijs goed had gereden. Een 5e trainingstijd in de eerste kwalificatietraining is zeker niet verkeerd in z’n sterk deelnemersveld.

De tweede training werd zaterdagmiddag om 14.30 vereden. Er werden nog wat wijzigingen gedaan aan de motor,om te zorgen ik nog harder rond kon gaan.
Toen de training begon bleek dat de temperatuur behoorlijk was gaan oplopen en het ging ook harder waaien. Mijn eerste 8 rondes van de training kwam ik maar niet lekker in mijn ritme en besloot om naar binnen te gaan. Even een paar slokjes water en goede peptalk zouden mij beter moeten doen. Toen ik de baan weer opreed kon ik nog 4 rondes voluit gaan. Dit waren dan ook allemaal zeer goede rondes,waarvan de laatste zelfs zeer dicht bij de magische 1.50 grens kwam. Met een tijd van 1.50.04 moest ik tevreden zijn… De snelste tijd van de eerste en tweede training werden naast elkaar gelegd en de snelste tijd telt voor de startopstelling. Ik moest wat plaatsjes inleveren,maar mocht uiteindelijk toch als 11e van start gaan.

Zondag zou er een wedstrijd vereden worden van 11 rondes.
Ik had geen superstart maar verloor ook weer niet al teveel plekken. Ik kwam de eerste ronde als 15e door. Ik zat in een mooi groepje van 4 coureurs. Na een paar rondes rook ik mijn kans en begon met inhalen en dat ging allemaal erg goed. Ik was alweer opgeklommen naar de 12e plaats en toen werd de wedstrijd stilgelegd door een valpartij. De wedstrijd zou een herstart krijgen en er moest dus opnieuw gestart worden. Ik was deze keer erg slecht weg en verloor heel veel plaatsen. Door veel risico’s te nemen kon ik ook weer veel plaatsen terug pakken. In deze korte wedstrijd ben ik uiteindelijk 13e geworden. De tijden van 1e en 2e race werden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk ben ik als 13e geëindigd.

Over het hele weekend gezien moet ik wel tevreden met dit resultaat,ik heb evengoed goede zaken gedaan voor het kampioenschap waar ik nog steeds 7e in sta.Maar ik wordt op de huid gezeten door de snelle Twan van Poppel en Billie Theunissen,die maar een paar puntjes achter mij staan.

Mijn volgende wedstrijd is op 22 juli en wederom op het TT-Circuit van Assen.
In de tussentijd gaan we ons verdiepen in het ‘’probleem met de start’’ en gaan we verder met optimaliseren van de motor.

Vriendelijke racegroetjes, Alex Zuurbier #16