_______________________________________________________________________   ____________________
  10e plaats Assen                                                                                         09-09-2006    
 
Afgelopen weekend was voor mij alweer de 10e wedstrijd van het seizoen.
Na een kleine rustperiode van 4 weken, mocht ik mijn kunsten weer vertonen op het TT-circuit van Assen. Ik had er onwijs veel zin in aangezien er mooi weer was voorspeld.

De eerste training was om half 11. Aangezien er voor de Superstock weinig inschrijvingen waren voor die dag, trainde we samen met een andere langzamere klasse. Ik vind dit erg jammer, want het is een pure belemmering voor mij om hard rond te gaan.
Ik had dan ook erg veel moeite om een goed tempo te rijden in de eerste training, iets waar ik normaal gesproken weinig moeite mee heb. Mede door het langzamere verkeer kwam ik niet verder als een 11e plaats met een tijd van 1.52.2.

Voor de tweede training was er vers rubber gemonteerd en heb ik voor mezelf alles weer even goed op een rijtje gezet. Ik was dan ook gebrand op een goede tijd te rijden.
De eerste rondes waren niet heel overtuigend, ik maakte dan ook constant kleine foutjes.
Naarmate de training vorderde kwam het goede gevoel gelukkig weer boven. Nadat ik eindelijk een vrije baan voor me had kon ik goed aanzetten. Het laatste rondje zette ik dan ook een tijd van 1.49.8, goed voor een 7e trainingstijd. Hier was ik erg tevreden mee, aangezien dit een mooie positie op de startgrid oplevert. Ik heb in de training nog een proefstart gemaakt en die verliep goed, zodat ik veel vertrouwen had in de start van de wedstrijd.

Rond de klok van 4 uur was het tijd voor mijn wedstrijd. De motor was zoals altijd weer helemaal klaar gemaakt voor een goede wedstrijd. Ik was dit keer redelijk goed weg met de start,maar verloor wel wat plaatsen. Ik kwam nog wel in aanraking met een andere coureur,maar dit leverde verder geen problemen op. Ik kon nog 2 coureurs inhalen in de eerste bochten,zodat ik weer wat plaatsen goed maakte.Het eerste rondje kwam ik als 8e door en het tempo zat er lekker in.

Ik bevond me in groepje van 4 coureurs die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Er werd veel van positie gewisseld. Helaas verremde ik me een keer waardoor ik een langzamere lijn moest nemen. Het rijden ging erg goed, met snelle rondetijden maar helaas reed het groepje voor me net iets sneller waardoor ik het gat net niet dicht kon rijden. In de laatste ronde werd ik nog gepasseerd door Marcel van Nieuwehuizen en finishte ik als 10e.
Op het kleine foutje na heb ik goede race gereden,met constant snelle rondetijden.

Het was deze dag dubbel feest in het kamp van Niwa-racing.
Mijn broer, Marcel Zuurbier is namelijk kampioen geworden in de ‘Damen Leathers’ SV-cup.
Nadat hij pole-position had getraind, werd hij in de wedstrijd knap 3e. Dat leverde genoeg punten op om kampioen te worden!!

Over 2 weken rij ik mijn volgende wedstrijd. Tevens op het circuit van Assen tijdens de ‘Race off the Champs’. Daar zullen op zaterdag de trainingen zijn en op zondag de warming-up en een wedstrijd.

Vriendelijke racegroetjes,Alex Zuurbier #16