_______________________________________________________________________   ____________________
  7e plaats Assen                                                                                           07-10-2006    
 
Alweer de laatste race van het jaar stond gepland op 7 Oktober. De wedstrijd werd wederom vereden op het circuit van Assen tijdens de KNMV-cupraces. Na de mechanische pech van de afgelopen wedstrijd is er flink gesleuteld om de motor klaar te maken voor de laatste race van het jaar, gelukkig is dit helemaal goed gekomen!

Er was slecht weer voorspeld voor zaterdag. Voor dit weekend had mijn broer Marcel zich ook ingeschreven voor de race in de Superstock 600. Hij had de beschikking over de motor van Nigel Walraven.

Zaterdagochtend was de eerste kwalificatietraining en het weer was slecht te noemen. De baan was erg nat en het regende ook nog een beetje. De bandenkeuze was vrij makkelijk, namelijk regenbanden. Ik reed gebroederlijk samen met Marcel de baan op om samen de eerste rondes te rijden. We hadden lekker de snelheid erin en het gevoel was goed. Na een paar rondes had ik wat last van een glijdende achterband. Ik vertrouwde het niet helmaal dus besloot om naar binnen te gaan voor een kleine controle. Hier bleek echter niets mis te zijn en ik kon mijn weg vervolgen. Ik had het echt naar me zin in deze regen en voelde me als een vis in het water. Na een paar snelle rondes zag ik op mijn pitbord dat ik zelfs 2e stond!!!!!!!! Uiteindelijk de training afgesloten met een zeer nette 4e tijd. Mijn broer Marcel had ook een goede training en stond als 7e getraind.

In de middag was mijn 2e kwalificatietraining. Het weer was iets beter geworden. Het was al een tijdje droog, maar de baan was nog behoorlijk nat. Ik besloot om op droogweerbanden de baan op te gaan. Dit bleek toch wel de beste keuze te zijn. Er stond echt onwijs veel wind op en rond de baan. Dit maakt het zeer lastig om hard rond te gaan. Op bepaalde stuken moest je echt goed opletten dat je niet van de baan afwaaide. Uiteindelijk een redelijke training gereden met uiteindelijk een 9e tijd. Mede door een verkeerde achterband kwam ik niet verder dan een tijd van 1.52.2. Marcel had duidelijk wat meer moeite om hard rond te gaan op het droge baan en moest tevreden zijn met een 16e tijd.

De wedstrijd moest starten om 15.30. De donkere wolken waren ondertussen vertrokken, maar de harde wind bleef aanwezig. Met een nieuwe, goede achterband moest het helemaal goed gaan komen met de wedstrijd. Mijn start was wederom matig, maar dit maakte ik weer goed bij het aanremmen van de eerste bocht. Ik schoot diverse coureurs weer buitenom voorbij en kwam de eerste ronde ook weer als 9e door.

Ik zat meteen al in een fel gevecht met Marco Smoes op zijn Honda om de 8e plaats.
Hij was erg sterk met remmen en ik moest het hebben van de bochtensnelheid van mijn Suzuki. Na diverse positiewisselingen kon ik uiteindelijk een gaatje slaan. Na 5 rondes was er een valpartij voor in het veld, hierdoor schoof ik 1 plekje op. Na 6 rondes was er ineens een rode vlagsituatie, einde wedstrijd dus. Helaas waren er al teveel rondes gereden voor een herstart. Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd lag ik op een goede 7e positie, dus uiteindelijk een goede laatste race van het seizoen gereden met een mooie 7e plaats.

Zo, het seizoen zit er dan op, helaas. Ik kan toch wel terugkijken op een goed verlopen seizoen met een paar zeer nette uitslagen. Ik ben uiteindelijk toch nog als 9e in het kampioenschap geŽindigd mede door de schrapresultaten. Zonder de schrapresultaten was ik als 7e gefinished. Het is een jaar geweest waarin ik weer een hoop heb geleerd. Ik weet mijn sterke maar ook mijn zwakke punten tijdens een raceweekend. Ik wil werken aan mijn zwakke punten voor volgend seizoen. Zoals het er nu naar uitziet rijd ik volgend jaar weer in het ONK-Superstock, wederom op een Suzuki GSX-R600.

Vriendelijke racegroetjes, Alex Zuurbier