_______________________________________________________________________   ____________________
  10e plaats tijdens Dutch Speed Trophy                                                  06-08-2006    
 
In het weekend van 5 en 6 Augustus stond voor mij alweer mijn 8e wedstrijd van het seizoen op de kalender. Deze wedstrijd werd verreden tijdens de ‘’Dutch Speed Trophy’’ op het circuit van Assen.  Zaterdagochtend om 11.00 was de ‘vrije’ training. Al snel merkte ik dat de baan zeer weinig grip had. Er was het vorige weekend een grootschalig Truck evenement geweest waardoor de baan nu erg vuil en glad was. Helaas had ik in de 2 ronde al een zeer klein mechanisch defect. Gelukkig gebeurde dit net voor de pitstraat, zodat ik zo naar binnen kon rijden. Daar werd het probleem geconstateerd en gelukkig ook opgelost. Ik kon mijn weg weer vervolgen met nog 14 minuten op de klokken. Ondanks de slechte omstandigheden van de baan kon ik evengoed lekker doorrijden en passeerde diverse andere coureurs. Met nog 1 minuut te gaan stond ik zelfs als 3e getraind! Uiteindelijk was ik erg tevreden met een 5e trainingstijd van 1.52.0

Zaterdagmiddag was om 15.30 mijn ’kwalificatie’ training. Doordat er diverse raceklasses reden die dag werd de baan als maar schoner en dus ook sneller. Met de diverse aanpassingen voor de training kwam ik als snel onder mijn tijd van de vrije training. Toch liep het nog niet echt goed in de training, mede omdat ik wat moeite had met inhalen.
Met nog 5 minuten te gaan had ik eindelijk vrij baan. Ik kon nu eindelijk goed aanzetten en een goede tijd zetten. Ik zag dat een andere snelle coureur (Nigel Walraven) voor mij de baan op ging vanuit de pits .Dit werkte natuurlijk als een mooi pikpunt voor mij! Ik reed in de laatste ronde ook maar liefs 0.8 seconde sneller als eerder in de training. Ik steeg van plaats 10 in 1 keer naar plaats 7. Na afloop van de training heb ik Nigel dan ook bedankt en zag ook op de uitslag dat de verschillen minimum waren met de top. Kortom een kwalificatie die uiteindelijk toch goed is verlopen,met een snelste tijd van 1.50.3

Zondagochtend was er een ‘warming up’ van wel 10 minuten. Deze warming up werd gebruikt om te kijken of motor en coureurs helemaal klaar zijn voor de wedstrijd. Ik was goed wakker want noteerde vrij gemakkelijk een tijd van 1.52.0,goed voor een 5e tijd.

Zondagmiddag moest het dan gaan gebeuren. De wedstrijd zou starten om 13.30 en er moesten 12 rondes vereden worden. Eenmaal aangekomen op mijn startplaats werd de wedstrijd al snel 5 minuten uitgesteld. Dit omdat er olie op de baan was gekomen uit de safty-car… Voor de wedstrijd is er na de verkenningronde altijd nog een warming-upronde, daar bleek dat de baan alweer aardig smerig was, dus oppassen in de race. Ik had een goede uitgangspositie voor de race en had goede plannen met de start.
Het licht ging aan en het duurde behoorlijk lang voordat deze uit ging. Toen het licht uit ging was ik even te enthuusiast met de koppeling en maakte een behoorlijke ’wheely’.

Ik moest weer van het gas en hield de motor met meer geluk als wijsheid over eind. Ik kon mijn weg wel vervolgen, maar ging echt als laatste op de eerste bocht af. Ik was gebrand om mijn blunder goed te maken en passeerde in de eerste ronde alweer diverse coureurs zodat ik alweer 9e lag, na 1 ronde!!!!!
Het gevoel was goed dus besloot door te gaan met aanvallen en lag na een paar felle duels op een 8e plaats. Helaas moest ik ook constateren dat ik problemen kreeg met de grip van de voorband. Deze wou diverse keren rechtsdoor terwijl ik de bocht om moest gaan...

Na een inschattingsfout ging ik ook nog een keer rechtdoor en zakte af naar een 10 plaats. Helaas kon ik het gat niet meer dicht rijden en moest tevreden zijn met een 10e plaats…Ik ben niet tevreden over de wedstrijd,want ik had goede hoop meer voorin te zitten.Ik heb op dit moment een goede 7e positie in het kampioenschap,maar wil ik deze vasthouden zou het beter moeten als afgelopen weekend. Aankomend weekend is alweer de Rizla-racing day,daar hoop ik op een beter resultaat!

Vriendelijke racegroetjes,Alex #16